başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
tel bükülürken içine yerleştirileceği (v şelinde oluğu olan), ağız kısmı konik, teli tutan kısımları ince ve kertiklidir.
prepare dişinizdeki belediye çukurları.
ismini vermek istemeyen bir bilge der ki eğer undercut'ı yok edemiyorsanız genişletin.
Restoratif işlemlerde önem arz eden kavram. Orantısal olarak: bağlanılan yüzey sayısı / bağlanmayan yüzey sayısı diye ifade ediliyor. C faktörünün yüksek olması restoratif malzemenin bağlanma kapasitesini azaltacağı ve büzülmeyi arttıracağı söylenmektedir. Özetle c faktörünün düşük olması istenir.
mumdan diş yapan fakültelerde aljinata eli görece daha iyi olan arkadaşın yaptığı dişten basılır ve sonra biraz bozulur 13. telafinizde paketlenir, teslim edilir.
lütfen yerleşen arkadaşlar bu başlık altında bilgi verebilir mi? önümüzdeki senelere güzel referans olacağını düşünüyorum.
herhangi bir sistemik hastalığınız var mı? (örneklemek istenirse kalp, şeker, tansiyon vs. diye belirtilebilir)
bulaşıcı bir hastalığınız var mı?
ilaca karşı veya başka bir alerjiniz var mı? diye uzayan sorgulama
4. Sınıfta nasıl hasta bakacağım stresine sokan, hayatı sorgulatan bir durum. Bugün hocamızın "İyi bir hekim olarak ayrılmayacaksınız buna vicdanım hiç rahat değil, çok üzülüyorum" dediği an her şeyin farkına vardım. Teorik bilgi bir şekilde halledilir ama pratiklerdeki deneyimsizlik nasıl halledilecek bilemiyorum. Korkuyorum ve üzülüyorum. İyi ve güvenilir bir hekim olmak istiyorum. Pandemi bizi mahvetti...
Hemen tedavi edilmesi gereken ciddi,hayatı tehdit eden alerjik bir reaksiyondur. Atlattıysa ne mutlu biz diş hekimlerine.
mandibulanın sağa veya sola doğru yan hareketlerinde, mandibulanın taşındığı yöndeki yarım diş arkı bölümüne denir.
Ortodonti kelimesi, Yunanca'da düzgün anlamına gelen “ortho” ve diş anlamındaki “odons” kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır.
Ortodonti anabilim dalı, dişlerin, alveol kemik üzerinde doğru şekilde yerleşmesi ve yüz deformitelerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık dalıdır.
artan kur farkı sonucu malzemelerin fiyatlarının uçması sonucu üst dönem alt dönem arası bağları canlı tutan alışveriş türü
Dus için kaynaklar çok çeşitli şampiyonlar notu miadent falan bir sürü çeşit var aralarındaki farklar hakkında bilgisi olan yazabilir mi? Ve vep kitapları ne derecede işlevsel
ağız, diş ve çene radyolojisi
ağız, diş ve çene cerrahisi
periodontoloji
protetik diş tedavisi
restoratif diş tedavisi
endodonti
ortodonti
pedodonti
ağız kısmı kısa ve düz olan, levha şeklindeki metal alaşımları kesmede kullanılan alettir.
Türkiyede ve yurt dışında bazı okulların verdiği diş hekimliğinde masterlık ünvanı sanırım ülkemizde bu ünvanın geçerliliği yok içeriği hakkında bilgisi olan varmı
1 periodontitis hastası bulamayıp telafiye kaldım geçmiş olsunları ve bir bardak soğuk suyu alırım
Tam diyorum kestiğim bu diş geçecek.Asistan diyor Nau nau .
Yav diyorum bırak geçsin.Bana diyor
Nau Nau :):)
Kazanması ayrı zor, kazandıktan sonrası okuyup mezun olması daha zor olan bölüm. Hem teorik hem de pratik dersler sebebiyle oldukça yoğun bir tempoya sahip. Sevilmeden yapılacak iş değil. Diş hekimliği için en önemli şeylerden biri de sabırdır. El yeteneğiniz olsa bile düzenli, sabırlı olmadıktan sonra ne yazık ki hiçbir işe yaramıyor. Zamanla tüm zorluklara alışıyorsunuz. Pes etmemek gerek.
Sınırlı bir alanda çalışacaksınız ve ufacık bir yanlış muhteşem(!) hatalara yol açabiliyor. Soğukkanlı, kararlı, pratik olmanız gerekiyor. Preklinikte gün sonu teslime yetişme stresi varken iş hayatında da bu stres devam ediyor. Ne de olsa karşınızdaki hasta bilinci yerinde ve gözleri üzerinizde. Daha sırada bekleyen hastalar da mevcut. Tüm bu mükemmeliyetçi işlerin yanında zaman kontrolü de mühim. Bu ve daha nice olaya hazır olmak adına 5 yıllık bir eğitimde teorik, preklinik ve klinik süreçlerinden geçiyoruz.
Bir de bunlar yetmezmiş gibi son yıllarda artan öğrenci kontenjan sayısı ilerleyen yıllarda iş bulmayı daha da zorlaştıracak gibi görünüyor. 5 yıldan sonra direkt meslek sahibi olunmasına karşın uzmanlığın önemi gittikçe artıyor. (bkz:Dus)